Campagne moet ondernemers alert maken op dubieuze investeerders

Foto: ANP

Met de nieuwe campagne ‘Blijf Alert’ gaat het ministerie van Justitie en Veiligheid ondernemers waarschuwen voor criminelen die met fout geld willen investeren in hun bedrijf. De campagne gaat woensdag van start.

“Veel ondernemers verkeren nu in zwaar weer door de coronacrisis. Het risico ligt op de loer dat malafide investeerders daarvan misbruik willen maken en proberen hun crimineel verdiende geld wit te wassen”, zegt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. “Als we alert zijn op fout geld, kunnen we voorkomen dat in deze moeilijke tijd ondermijnende criminaliteit met zwart geld een voet tussen de deur krijgt bij onze bonafide bedrijven.”

De campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie, brancheorganisaties, VNO-NCW en MKB-NL en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het doel is dat ondernemers signalen die wijzen op pogingen van criminele inmenging en malafide ondernemers sneller kunnen herkennen. Ook roept de campagne op om verdachte situaties te melden en in gesprek te gaan over mogelijke acties.