Stormloop op Diana-musical: al 15.000 kaarten verkocht

Foto: ANP

Het publiek lijkt veel zin te hebben in de nieuwe musical Diana & Zonen, over het leven van prinses Diana. Een week na de aankondiging van de voorstelling, die in het najaar in de Nederlandse theaters te zien zal zijn, zijn er al meer dan 15.000 kaarten verkocht.

Dat heeft producent Iris van den Ende van MediaLane vrijdag bekendgemaakt. “Het was voor ons een vraag of het publiek door de zorgen over corona en de lockdown weer kaarten zou gaan kopen voor een voorstelling die na de zomer in première gaat”, stelt ze. “We zijn daarom extra blij met de eerste cijfers. De magie van het theater is sterker dan corona.”

Actrice Marlijn Weerdenburg speelt in de musical Lady Di. In het stuk wordt continu geschakeld tussen het liefdesverhaal van Diana en de Britse prins Charles begin jaren tachtig en de romance van hun zoon prins Harry met Meghan, die de afgelopen jaren op social media overal te volgen was.

Vanaf september is Diana & Zonen te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat de productie op tournee langs de Nederlandse theaters.