Werkgeversorganisaties: ook zonder tests is al meer mogelijk

Foto: ANP

Ook zonder sneltests op corona zouden meer delen van de maatschappij open kunnen. Zo zouden horecazaken weer veilig gasten kunnen verwelkomen op hun terrassen. Dat stellen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de proeven waarbij Nederlanders naar musea, dierentuinen, evenementen en andere openbare gelegenheden mogen als ze een negatief testbewijs kunnen overleggen.

De lobbyorganisaties voor het bedrijfsleven zijn verheugd dat deze proeven nog deze maand van start gaan. Ze pleitten al langer voor het grootschalig inzetten van coronatests om verder te gaan met de heropening van sectoren die wegens corona op slot moeten. Daarbij moet volgens de ondernemersorganisaties ook verder worden gekeken dan besmettingsaantallen alleen.

“Wij pleiten al sinds het najaar voor het introduceren van testen om meer mogelijk te maken dan op basis van de epidemiologische situatie van de routekaart mogelijk zou zijn. Zowel ondernemers als hun klanten snakken er naar dat er meer mogelijk wordt en dit geeft wat licht aan het einde van de tunnel”, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.