45.000 inschrijvingen in twee uur voor proefreis Gran Canaria

Foto: ANP

In de eerste twee uur waarin het kon zijn bijna 45.000 inschrijvingen binnengekomen voor 180 plekken voor een proefreis naar Gran Canaria. Bij Corendon ging het om bijna 25.000 aanmeldingen voor de Fieldlab-reis, bij TUI om ruim 20.000. Bij beide touroperators, die elk 90 plekken hebben, stromen de aanmeldingen nog binnen.

TUI en Corendon hadden al rekening gehouden met een stormloop. Voor de eerste testreis naar Rhodos kreeg branchegenoot Sunweb 25.000 aanmeldingen. TUI nam al maatregelen om te voorkomen dat de site de drukte niet aan zou kunnen, zei een woordvoerster eerder. Bovendien is besloten om de inschrijving woensdagavond te sluiten. Daarna worden deelnemers geselecteerd op basis van onder meer leeftijd en geslacht.

Tijdens de reis naar Gran Canaria krijgen reizigers meer vrijheid dan tijdens de eerste testtrip naar Rhodos. Daar mochten deelnemers niet van hun resort af. Op de Canarische Eilanden mogen de reizigers dat wel. Net als bij de eerste testreis worden reizigers voor vertrek en voor de thuisreis getest. Op de vakantie moeten ze enkele keer een vragenlijst invullen.

Overigens is niet gezegd dat het bij de aanmelding ook om 45.000 verschillende personen gaat. Het is mogelijk je zowel bij Corendon als TUI aan te melden voor de reis.