Ook veel animo voor proefreis naar Gran Canaria

Foto: ANP

De inschrijvingen voor de tweede proefvakantie van Fieldlab naar Gran Canaria stromen binnen bij touroperators Corendon en TUI. Dat melden de twee bedrijven die de inschrijving maandag om 10.00 uur openden. Cijfers hebben ze nog niet.

Voor de eerste proefreis naar Rhodos kreeg touroperator Sunweb zo’n 25.000 aanmeldingen binnen voor een kleine 200 plaatsen. Beide bedrijven hielden al rekening met een grote toeloop, laten ze weten. “We hebben extra maatregelen genomen om te voorkomen dat de website plat zou gaan”, aldus een woordvoerster van TUI.

Naar Gran Canaria kunnen 180 mensen mee, bij zowel Corendon als TUI 90 reizigers. Beide bedrijven maken uit de aanmeldingen een selectie van mensen die normaal gesproken ook zo’n vakantie zouden boeken. Ook een goede verhouding tussen mannen en vrouwen vinden ze belangrijk om zo betere testresultaten te krijgen. Daarna kijken ze ook of er geen dubbelingen bij zitten, want mensen die mee willen kunnen zich bij beide touroperators inschrijven.

De testreis naar de Canarische Eilanden is van 1 tot en met 8 mei. Reizigers krijgen hier iets meer vrijheid dan bij de eerste testreis naar Rhodos en mogen bijvoorbeeld ook het hotel uit.