Aanhoudingen bij rellen rond training Feyenoord

Foto: ANP

Bij het trainingscomplex van Feyenoord in Rotterdam zijn zaterdag acht supporters aangehouden omdat ze zwaar vuurwerk bij zich hadden en stenen gooiden naar de politie. Ze maakten deel uit van een groep van honderden Feyenoordaanhangers die agenten met vuurwerk en stenen bekogelden en zich niet hielden aan de coronamaatregelen. De politie zegt niet uit te sluiten dat nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Na ingrijpen van de ME keerde de rust terug. Zes ME’ers moesten met oorsuizingen naar het ziekenhuis voor controle. De politie verwacht niet dat de supporters zich elders in de stad opnieuw zullen verzamelen. In het trainingscomplex werd de laatste training afgewerkt voor de klassieker Feyenoord-Ajax van zondag.

Eerder dit jaar liep het rond zo’n laatste training ook uit op ongeregeldheden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet daarop weten dat niet meer te willen. Daarom waren er zaterdagochtend al voor aanvang van de training politiemensen op de been. “De supporters kwamen in grote groepen met fakkels en reageerden op onze aanwezigheid”, aldus de woordvoerster. Er zouden zeker vijf mensen zijn gearresteerd, maar zij kon dat nog niet bevestigen.

Volgens een aanwezige ANP-fotograaf gooiden de supporters niet alleen met vuurwerk, maar ook met uit de grond getrokken verkeersborden, stenen, stoeptegels en stukken hout.