Noodbevel van kracht tijdens voetbalduel NEC – Roda JC

Foto: ANP

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft een noodbevel uitgevaardigd rond de wedstrijd van voetbalclub NEC tegen Roda JC donderdagavond. Op grond van het noodbevel mag er niemand op het voorterrein van het Goffertstadion zijn rondom de wedstrijd. Bruls roept supporters op om de wedstrijd thuis te bekijken.

Bruls stelt dat Nijmegen maandag overvallen is door het besluit van het kabinet om toeschouwers toe te staan bij de wedstrijd. “We moesten op het laatste moment de voorbereidingen aanpassen”, aldus Bruls. “Ik betreur het dat er een noodbevel nodig is.” Het besluit tot het uitvaardigen ervan is door Bruls samen met politie en Openbaar Ministerie genomen, zegt hij.

De 1500 beschikbare kaarten waren dinsdag binnen een half uur uitverkocht, aldus de Nijmeegse voetbalclub. Mensen die een kaartje hebben bemachtigd moeten zich laten testen bij een locatie van Testen voor Toegang. Alleen met een recente negatieve coronatest krijgen ze toegang tot het terrein van het Goffertstadion. Nijmegen wijst erop dat groepsvorming ook elders niet is toegestaan vanwege de geldende coronamaatregelen. De politie zal er scherp op letten, aldus de gemeente.