Persconferentie over versoepelingen trekt ruim 3 miljoen kijkers

Foto: ANP

Iets meer dan drie miljoen Nederlanders keken vrijdagavond naar de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In totaal kwam het neer op 3.033.000 kijkers die via de verschillende zenders keken.

In de persconferentie werden nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Vanaf 5 juni mogen musea en andere culturele instellingen onder voorwaarden hun deuren weer openen, de horeca mag weer gasten binnen ontvangen en sauna’s gaan weer open. Ook mag in plaats van tot 20.00 uur tot 22.00 uur alcohol worden verkocht.

Ten opzichte van de vorige editie werd deze persconferentie minder goed bekeken. Naar de uitzending van dinsdag 11 mei keken ruim 3,9 miljoen mensen. Ook dat was toen minder dan de keer daarvoor, toen er ruim 4,7 miljoen Nederlanders inschakelden. Het record is nog steeds in handen van de persconferentie van eind april vorig jaar, toen keken er maar liefst 7,8 miljoen mensen.