Internetoplichter uit Waalwijk aangehouden, 600 aangiften

Foto: ANP

De politie heeft dinsdagochtend op een woonadres in Drunen een 38-jarige man uit Waalwijk aangehouden voor internetoplichting. Hij zou op verkoopsites goederen te koop hebben aangeboden zoals speciale waterkranen en deurbellen. De kopers kregen echter nooit geleverd maar hadden wel vooraf betaald. De politie achterhaalde ongeveer zeshonderd aangiften in de zaak, voornamelijk uit Nederland maar ook enkele tientallen uit België.

Later op dinsdag heeft de politie nog een verdachte aangehouden in de zaak. Een 23-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch meldde zich bij het politiebureau, omdat hij de oplichtingspraktijken van de man uit Waalwijk zou hebben overgenomen. Hij zou op de website zijn doorgegaan met het aanbieden van goederen, zonder deze na betaling aan de kopers te leveren. Ook hij zit nu vast.

De oplichting speelde in de periode februari 2019 tot en met april 2021. In totaal gaat het over een schadebedrag van ongeveer 130.000 euro. De politie heeft de auto van de 38-jarige man uit Waalwijk in beslag genomen en het huis in Drunen waar hij verbleef is doorzocht.