Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stabiel

Foto: ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen dinsdag 686 patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat zijn er 4 minder dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er liggen al een week minder dan 700 coronapatiënten in de ziekenhuizen, maar van een duidelijke afname is nog geen sprake. Op de intensivecareafdelingen is het wel iets drukker geworden. Daar liggen nu 214 coronapatiënten, 2 meer dan maandag en het hoogste aantal sinds 18 juni. “De covidbezetting op de ic volgt een stijgende trend”, zegt het LCPS in een toelichting. Het huidige aantal is nog altijd aanzienlijk lager vergeleken met half mei, toen er nog meer dan 700 coronapatiënten op de ic’s lagen.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 472 coronapatiënten, een afname van 6. In de afgelopen 24 uur kwamen er op de verpleegafdelingen 68 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de ic’s werden 17 patiënten binnengebracht. “De instroom en bezetting van covidpatiënten zijn in de afgelopen week gestabiliseerd”, aldus de ziekenhuisorganisatie.

Door drukte moesten er afgelopen etmaal vier coronapatiënten overgebracht worden naar ziekenhuizen in andere delen van het land. “Omdat er verschillen zijn in de instroom van covidpatiënten in de Nederlandse zorgregio’s, is spreiding van patiënten tussen regio’s noodzakelijk. Dit blijkt in de praktijk moeilijk wegens de drukte in de ziekenhuizen”, stelt het Coördinatiecentrum.