Verdachte fatale steekpartij in Amsterdamse Pijp voor rechter

Foto: ANP

Bijna drie maanden na de dodelijke steekpartij in de Pijp in Amsterdam, dient de 30-jarige verdachte Mustapha S. donderdag voor de rechtbank te verschijnen voor een eerste inleidende zitting. Het OM verdenkt de man uit Amstelveen van het neersteken van vijf mensen. Een 64-jarige man uit Amsterdam stierf aan zijn verwondingen. Een zesde slachtoffer kwam er uiteindelijk ongedeerd vanaf.

Het incident deed zich voor op vrijdagavond 21 mei. In en nabij de Ferdinand Bolstraat werden vijf mensen neergestoken. Vier van hen, tussen de 21 en 28 jaar oud uit Amsterdam en Haarlem, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Naar het zesde slachtoffer zou de verdachte van zeer dichtbij stekende bewegingen hebben gemaakt.

Justitie verdenkt de man van moord en vijfmaal van poging tot moord. Hij is geen bekende van politie en justitie. De rechtbank in Amsterdam behandelt zijn zaak donderdag nog niet inhoudelijk. Het betreft een voorbereidende zitting, waar de officier van justitie de stand van het onderzoek zal toelichten.

Op 27 mei is in Amsterdam een stille tocht gehouden voor het overleden slachtoffer, op initiatief van de nabestaanden. Daaraan namen enkele honderden mensen deel, onder wie de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.