658 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen

Foto: ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 658 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 16 minder dan gisteren.

Woensdag was het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen ook al afgenomen, toen met 17 mensen. De dagen daarvoor steeg het aantal patiënten dat vanwege een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt juist.

Op de ic’s daalde het aantal patiënten met Covid-19 afgelopen etmaal met 10 mensen naar 218. Er werden 11 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten opgenomen op de intensive cares.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal bedden dat door coronapatiënten bezet wordt gehouden af met 6. Zorgmedewerkers in de klinieken verzorgen op dit moment 440 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Op de verpleegafdelingen werden 61 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Het LCPS verwacht dat de bezetting op zowel de ic’s als in de klinieken de komende tijd “stabiel” blijft.

Om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te spreiden kunnen regio’s patiënten van elkaar overnemen. Woensdag zijn er dertien coronapatiënten verplaatst.