Toestand agenten en verdachte stabiel na schietpartij Dordrecht

Foto: ANP

Twee agenten en een 24-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats, alle drie mannen, zijn ernstig gewond geraakt bij een schotenwisseling woensdagavond in de Dordtse wijk Het Reeland. “Het zag er aanvankelijk slecht uit, ze liggen nu in het ziekenhuis en hun toestand is stabiel”, aldus het Openbaar Ministerie Rotterdam. De Rijksrecherche is donderdag ter plaatse nog bezig met onderzoek.

Drie mannen zijn aangehouden. Naast de 24-jarige man zijn het een 38-jarige man uit Dordrecht en een man van 34 zonder vaste woon- of verblijfplaats. Wat precies de aanleiding was voor de schietpartij, wordt onderzocht. “Alle drie de gewonden zijn buiten levensgevaar”, aldus een OM-woordvoerder. De identiteit van de agenten wordt niet bekendgemaakt.

De politie kwam woensdag rond 21.00 uur af op een melding van overlast op de Christiaan de Wetstraat. Daar schopten enkele personen tegen auto’s aan. Ze waren volgens de politie aan het schreeuwen en gooiden spullen tegen deuren. Onder meer de De la Reystraat, de Toulonselaan en de Christiaan de Wetstraat werden afgezet.

Omdat agenten hebben geschoten, heeft de Rijksrecherche de leiding over het onderzoek. Rechercheurs praten met getuigen. Er zou tussen de elf en twintig keer over en weer zijn geschoten, meldden lokale media op basis van getuigen.

“Het onderzoeksteam is aan de hand van getuigenverklaringen en sporenonderzoek bezig een beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd”, aldus het OM, dat mensen die iets gezien of gehoord hebben oproept zich te melden bij de politie.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht reageerde al snel na de schotenwisseling: “Vreselijk en onwerkelijk voor hun familie, naasten en ook voor de collega‚Äôs, met wie ik zeer meeleef.” Volgens zijn woordvoerder gaat Kolff mogelijk in de loop van de dag langs bij de gewonde agenten, maar daar is op dit moment niets concreets over afgesproken, ook niet over een bezoekje aan de wijk.