Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft ongeveer gelijk

Foto: ANP

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 659 coronapatiënten. Dat is er één meer dan donderdag, zo staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal patiënten met Covid-19 toe met 4 naar 222. Er werden daar 17 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten opgenomen.

Op de verpleegafdelingen daalde het aantal patiënten juist met 3 naar 437. Er werden in de klinieken 60 nieuwe patiënten opgenomen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Van woensdag op donderdag daalde het totaal aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen met 16, een etmaal eerder met 17. De dagen daarvoor steeg het aantal patiënten dat vanwege een coronabesmetting in een ziekenhuis ligt juist. Het LCPS verwacht dat de bezetting op zowel de ic’s als de verpleegafdelingen komende tijd stabiel blijft.

Om de druk op de ziekenhuiszorg zoveel mogelijk te spreiden, kunnen regio’s patiënten onderling verdelen. Donderdag werden er vijf mensen naar een andere regio verplaatst, aldus het LCPS.