Eerste openbare zitting over mishandeling met Lil Kleine

Foto: ANP

Bij de rechtbank in Amsterdam dient woensdag de eerste openbare zitting over de mishandeling van een 28-jarige man in club Olivia op het Rembrandtplein in Amsterdam, waarbij rapper Lil Kleine een van de drie verdachten is.

Het OM verdenkt Jorik Scholten, zoals de 26-jarige artiest eigenlijk heet, met twee mannen uit Boxtel van het medeplegen van mishandeling. Dat was in de nacht van 6 op 7 december 2019. Het 28-jarige slachtoffer werd volgens het OM door drie mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht gestompt of geslagen. Toen het slachtoffer na een duw ten val kwam, volgden nog meer schoppen en trappen.

De artiest ontkent volgens zijn advocaat de clubbezoeker te hebben mishandeld. Zijn advocaat Nienke Hoogervorst heeft de onderzoeksrechter verzocht de aangever en zijn vriend te mogen horen en dat verzoek is ingewilligd. Woensdag krijgen ook de advocaten van de medeverdachten de kans eventuele onderzoekswensen kenbaar te maken. Waarschijnlijk wordt ook aangekondigd wanneer de inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden.

In de aanloop naar deze eerste openbare zitting werd duidelijk dat de mishandeling waarvoor Lil Kleine wordt vervolgd, is vastgelegd op camerabeelden. De advocaat van een van de medeverdachten pleit ervoor dat de bewakingsbeelden tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zullen worden getoond.