Vliegtuig met zeven Nederlanders uit Kabul geland in Qatar

Foto: ANP

Een Qatarese vlucht met onder meer zeven Nederlanders aan boord is vrijdag aangekomen in Doha, melden buitenlandse media. Donderdag werden dertien Nederlanders uit Kabul opgehaald en naar Qatar overgevlogen. Niet iedereen die wilde meevliegen was op tijd om mee te gaan.

Toen duidelijk werd dat er plek was voor Nederlandse evacués in een Qatarees toestel heeft het ministerie contact gezocht met tientallen Nederlanders in Afghanistan. Niet iedereen was bereikbaar. Het ministerie zei donderdag dat 25 mensen het land nog niet willen verlaten.

De evacués worden in Qatar opgevangen door lokale autoriteiten. Nederlandse diplomaten zijn ook aanwezig om eventueel consulaire hulp te geven. In Qatar wordt de groep getest op Covid-19. Bij een negatieve uitslag helpt de Nederlandse ambassade de Nederlanders om via lijnvluchten door te reizen.

Aan boord waren ongeveer 158 passagiers, schrijft CNN. Naast de Nederlanders zaten ook Amerikanen, Belgen, Britten, Canadezen, Duitsers, Fransen en Mauritaniërs in het vliegtuig.