VVD en CDA klaar met overleg over één optie van Remkes

Foto: ANP

VVD en CDA hebben woensdagavond één optie voor coalitieonderhandelingen besproken die was voorgesteld door informateur Johan Remkes. Beide partijen zijn inmiddels klaar met hun overleg. Alleen D66 is nog aan het praten op een onbekende plek.

Partijleider Mark Rutte van de VVD wilde na afloop van het beraad niets kwijt over de uitkomst van het gesprek. Wel zei hij dat er slechts één keuze is besproken met zijn fractie. Dat gaat volgens ingewijden om een voortzetting van de huidige coalitie. Rutte wil de conclusie van het beraad eerst met de andere partijen delen.

Bij het CDA klinken soortgelijke geluiden. Ook daar lag maar één voorstel op tafel en wordt het resultaat van het overleg niet gedeeld. Als D66 snel klaar is, gaan de partijen mogelijk nog weer naar de informateur toe. Als het te laat wordt, gaat het donderdag verder.

Mocht D66 ook haar zegen geven, dan kunnen de onderhandelingen snel beginnen. Eerder op de dag waren de drie partijen urenlang bij Remkes. Daar waren een deel van de dag ook de leiders van PvdA, GroenLinks, SGP, Volt, ChristenUnie en Fractie Den Haan bij aanwezig.