Bijna 120 nieuwe Covid-patiënten op verpleegafdelingen

Foto: ANP

De verpleegafdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen namen afgelopen etmaal 118 nieuwe mensen met een coronabesmetting op. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat voor het eerst sinds eind juli het aantal nieuwe opnames op de verpleegafdelingen op één dag 100 of hoger is.

In totaal verzorgen de ziekenhuizen momenteel 698 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. 524 daarvan liggen op een verpleegafdeling, een stijging van per saldo 27 patiënten ten opzichte van donderdag. Het is voor het eerst sinds half augustus dat er weer meer dan 500 coronapatiënten een bed in de ziekenhuizen bezet houden.

De intensive cares behandelen in totaal nu 174 coronapatiënten, een stijging van 10 in vergelijking met 24 uur geleden. Er kwamen 21 nieuwe patiënten op de ic’s bij, maar doordat er ook mensen overleden of naar een verpleegafdeling werden verplaatst, nam de bezetting op de ic’s met een minder hoog aantal toe.

Donderdag zijn er vijf coronapatiënten verplaatst naar ziekenhuizen in een andere regio, omdat er in de eigen regio geen plek meer was. Het LCPS is daar woensdag weer mee begonnen, vanwege het stijgende aantal patiënten.