KPN haalt telefoons uit winkels in Amsterdam vanwege overvallen

Foto: ANP

KPN heeft de voorraad smartphones uit meerdere van zijn winkels in Amsterdam verwijderd vanwege een reeks overvallen in de stad. Dat bevestigt de telecomprovider na berichtgeving van Het Parool. De winkel van KPN op het Bijlmerplein, die de afgelopen tijd meermaals doelwit was, blijft voorlopig gesloten.

“Zo willen we onze medewerkers beschermen, hun veiligheid staat voorop. De impact van een overval is heel groot”, zegt een woordvoerder van KPN. “We hopen dat het een tijdelijke maatregel is.” Eerder op de dag vond nog een overval plaats op een andere telefoonwinkel op het Bijlmerplein. De politie zoekt drie mannen die tijdens de overval zwarte kleding en mondkapjes droegen. Na de overval vluchtten ze op twee scooters.

Volgens KPN kunnen klanten nog wel langsgaan bij de andere winkels van de telecomprovider in de regio Amsterdam. “Men kan nog wel langskomen voor advies of om demonstratietoestellen te gebruiken. Klanten kunnen alleen niet direct met een nieuwe telefoon naar buiten lopen”, aldus de zegsman.

Een andere zichtbare maatregel die wordt genomen is het instellen van een deurbeleid die ook wordt toegepast bij juweliers. De deur is dan op slot en een klant moet aanbellen om naar binnen te kunnen.