Dit weekend geen treinen rond Amsterdam Centraal

Foto: ANP

Komend weekend werkt ProRail op en rond Amsterdam Centraal Station. Dat heeft gevolgen voor de treinenloop, laten de Nederlandse Spoorwegen en de spoorbeheerder weten.

Zaterdag rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem, tussen Amsterdam CS en Bijlmer ArenA en tussen Amsterdam CS en Weesp. Op die dag wordt een klimaatmars georganiseerd in Amsterdam waar mogelijk veel mensen op af zullen komen. De NS vraagt mensen die ondanks de werkzaamheden het openbaar vervoer naar de hoofdstad willen nemen, goed de reisplanner in de gaten te houden. Mensen kunnen omreizen via Schiphol Airport.

Zondag rijden er geen treinen tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem en tussen Amsterdam CS en Bijlmer ArenA is er geen treinverkeer mogelijk. Wel rijden er dan weer treinen tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp, maar nog niet tussen CS en Muiderpoort. Zondag rijden er ook weer intercity’s tussen Amsterdam CS en Amersfoort Centraal.

Reizigers moeten volgens de spoorbeheerder rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten, door omreizen, een extra overstap of vervangend metro- of busvervoer. De NS raadt hen aan voordat ze op pad gaan de reisplanner of de NS-app te raadplegen.

De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van extra seinen, weghalen van wissels en vernieuwen van sporen, zodat er in de toekomst meer treinen kort na elkaar het station kunnen binnenrijden. NS en ProRail houden in de regio Amsterdam rekening met een reizigersgroei van 30 procent in de komende vijftien jaar.