Extra maatregelen tegen cocaïnegebruik militairen op Curaçao

Foto: ANP

Het ministerie van Defensie gaat “extra maatregelen” nemen om illegaal drugsbezit en drugsgebruik onder militairen op Curaçao tegen te gaan, maakte het ministerie dinsdag (lokale tijd) bekend. Op 26 en 29 oktober werden in totaal veertien militairen op het eiland aangehouden op verdenking van het gebruik of bezit van cocaïne.

Vanaf nu zullen volgens Defensie meer controles onder militairen plaatsvinden en zal de gezamenlijke aanpak – met politie, Openbaar Ministerie en Koninklijke Marechaussee (KMar) – worden verstevigd.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een onderzoek naar illegaal drugsgebruik onder militairen in het Caribisch gebied. Volgens Defensie is het onderzoek nog in volle gang. Naast de veertien verdachte militairen worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Defensie, dat een zero tolerance-beleid hanteert, zegt het hoge aantal verdachte militairen als “ernstig” te beschouwen. “Militair zijn en drugs gebruiken gaan niet samen. Het is ten strengste verboden, en we doen er alles aan om dit foute gedrag tegen te gaan”, zegt Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots.