Man opgepakt voor mishandelen fotograaf in Bunschoten-Spakenburg

Foto: ANP

De politie heeft donderdagavond een 58-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een persfotograaf. De fotograaf werd rond 19.15 uur mishandeld en bestolen van zijn fotoapparatuur in de plaats. De fotograaf raakte volgens de politie niet ernstig gewond en kwam met de schrik vrij.

De persfotograaf was in opdracht van de Gooi- en Eemlander naar het uitvaartcentrum aan de Hooistreep in Bunschoten gegaan om foto’s te maken van de afscheidsbijeenkomst van een van de twee mannen uit de plaats die dit weekend om het leven kwamen, zo meldt de krant. De fotograaf stond op de openbare weg toen er een man op hem afkwam en hem mishandelde.

“Het idee was om van een afstandje een foto te maken van de rij voor het uitvaartcentrum, om te laten zien dat er grote belangstelling was”, zegt fotograaf Caspar Huurdeman. “Ik kwam aanlopen en stond er ongeveer een minuutje toen er al direct een man naar me toe kwam die zei dat hij niet wilde dat er foto’s gepubliceerd werden.” Huurdeman reageerde dat de man daarvoor contact met de krant moest opnemen.

Na de confrontatie met de man liep de fotograaf naar zijn auto. “Ik wilde geen gezeur dus ik ging eerder weg. Toen stond hij opeens achter me en eiste hij opnieuw dat ik de foto’s wiste”, aldus Huurdeman. “Toen ik zei dat ik dat niet ging doen, trok hij de band van mijn camera over mijn hoofd en kneep hij daar mijn keel mee af.” De fotograaf heeft aangifte gedaan en hij wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Inmiddels gaat het beter met hem en de camera lijkt niet erg beschadigd. “Ik ben wel mijn bril kwijt. Op het politiebureau kwam ik erachter dat die van mijn hoofd was getrokken.”

Op basis van de verklaring van de fotojournalist werd de man even later aangehouden, aldus de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord.