Debat in Rotterdamse raad over hoe nu verder met Feyenoordstadion

Foto: ANP

De gemeenteraad van Rotterdam debatteert donderdag over de ontstane situatie rond de plannen voor het nieuw te bouwen voetbalstadion van Feyenoord. Woensdag meldde Feyenoord een besluit over een nieuw te bouwen stadion zeker tot de zomer 2022 uit te stellen.

Feyenoord houdt alle opties open, zoals bijvoorbeeld ook renovatie van stadion De Kuip, maar het lopende stadionproject met de beoogde bouwcombinatie valt stil, zei de club. Feyenoord geeft donderdag om 11.00 uur een verdere toelichting in een persconferentie.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam zegt begrip te hebben voor het besluit van Feyenoord om een grondige analyse te maken hoe het verder moet met de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Het college acht het verstandig dat er “geen overhaaste beslissingen worden genomen”.

Het nieuwe onderkomen moet onderdeel worden van Feyenoord City, het omvangrijke bouwproject in Rotterdam-Zuid, waarin naast een stadion ook honderden huizen, winkels, kantoren, hotels, attracties en maatschappelijke voorzieningen moeten komen.