Guido Weijers zet streep door oudejaarsconference

Foto: ANP

Guido Weijers geeft dit jaar geen oudejaarsconference. De cabaretier stopt met zijn voorbereidingen vanwege de onzekerheid rondom de actuele coronasituatie, schrijft hij op sociale media.

“De onzekerheid rondom Covid gooit roet in het eten. Waar ik vorig jaar alle energie had me continu aan te passen, kies ik deze keer anders. Ik wil er honderd procent voor gaan of helemaal niet”, aldus Weijers. De show zou op oudejaarsavond te zien zijn op RTL 4. Volgens Weijers heeft de zender hem alle ruimte gegeven “om deze moeilijke beslissing te nemen”.

RTL vindt het spijtig dat Guido Weijers zijn oudejaarsconference dit jaar niet gaat spelen. “We vinden het jammer, maar snappen zijn keuze”, laat een woordvoerder van de zender desgevraagd weten. De zender zendt in de plaats van Weijers nu de eindejaarsquiz De TV Kijker Van Het Jaar uit. Deze show, waarin honderd kandidaten vragen moeten beantwoorden over televisiemomenten van het afgelopen jaar, zou oorspronkelijk op 27 december worden uitgezonden.

Vorig jaar trok de conference van Weijers op RTL 4 bijna 1,3 miljoen kijkers.