Bijna 24.000 positieve coronatests, vierde dagrecord op rij

Foto: ANP

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 23.680 positieve coronatests geregistreerd. Nog nooit noteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een dag tijd zo veel nieuwe gevallen.

Op woensdag meldde het instituut bijna 20.800 positieve tests, op dinsdag iets meer dan 20.200 en op maandag zo’n 19.200. Ook dat waren toen records.

De GGD’en kampten tijdens het weekeinde met een storing. Daardoor konden ze toen niet alle positieve testuitslagen doorgeven. Die zijn inmiddels allemaal doorgegeven. In de cijfers van donderdag kunnen nog een paar nameldingen zitten, maar vanaf vrijdag “valt het aantal meldingen niet meer hoger uit door de storing”, aldus het RIVM.

In de afgelopen zeven dagen zijn 126.012 positieve tests geregistreerd. Dat is ruim 46 procent meer dan in de week ervoor. Gemiddeld komt het neer op iets meer dan 18.000 nieuwe gevallen per dag. Ook dat is een record. Het gemiddelde stijgt voor de 49e achtereenvolgende dag.

Het RIVM kreeg 34 meldingen van sterfgevallen. Dat hun overlijden nu is gemeld wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden. In de afgelopen week kreeg het RIVM bericht dat 200 coronapatiënten zijn overleden, gemiddeld bijna 29 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 24 maart.