Vertragingen op spoor door beschadigde bovenleidingen

Foto: ANP

Het treinverkeer is op enkele plekken in Nederland vertraagd geraakt door onder meer beschadigde bovenleidingen. Zo rijden er minder intercity’s tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal en ook tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. De extra reistijd op de trajecten wordt geschat op ongeveer een kwartier. De storing duurt op deze trajecten naar verwachting tot vrijdagochtend 05.00 uur.

Eerder donderdagochtend was er helemaal geen treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam Centraal door een defecte bovenleiding. Er werden snelbussen ingezet. Maar het probleem op dat traject is opgelost en treinen rijden vanaf ongeveer 08.30 uur weer normaal.

Tussen Arnhem Centraal en Doetinchem zijn donderdagochtend problemen door een seinstoring, maar de verwachting is ook dat die storing rond 08.30 uur is verholpen. Een wisselstoring tussen Susteren en Sittard leidt tot een vertraging van ongeveer een uur, meldt de NS. Maar rond 08.45 uur zou het probleem verholpen moeten zijn.

Het is de tweede keer deze week dat er vertragingen op het spoor zijn. Dinsdagochtend strandden meerdere treinen tussen Amersfoort en Baarn omdat de eerste matige vorst van de winter voor rijp op de bovenleidingen zorgde.