Wilders hekelt afkomst nieuwe justitieminister

Foto: ANP

Nog voordat het kabinet-Rutte IV op het bordes staat, lijken de messen bij de PVV al geslepen. Geert Wilders kondigde donderdag na de bekendmaking van de eerste namen voor de diverse posten in de regering “snoeiharde oppositie” te zullen voeren.

Hij voegde op Twitter alvast de daad bij het woord door met name VVD’er Dilan Yeşilgöz-Zegerius als toekomstig minister van Justitie en Veiligheid te hekelen.

“Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen”, schreef Wilders op Twitter.

Sophie Hermans, waarnemend fractievoorzitter van de VVD, reageerde op Twitter meteen: “Wat een walgelijke tweet.” Ze verwees naar een interview in Trouw deze week, waarin Yeşilgöz een lans breekt voor de vrijheid. “Dit is ónze Dilan.”

Ook andere kandidaten worden door Wilders fel bekritiseerd, zoals VVD’er en oud-raadslid in Amsterdam Eric van der Burg, die de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Immigratie wordt. “De man die zei: “HOE MEER ASIELZOEKERS, HOE BETER” (Parool, 30 mei 2017). De VVD is knettergek geworden. Puur verraad.”