Piets weerbericht voor vandaag en het weekend

Foto: Dilia van Zon, Lopik

Verkeerswaarschuwing: Eerst nog windstoten in kracht 7 of 8. Tijdens buien soms matig zicht door regen. Vanavond, vannacht en morgenochtend kans op gladheid.

Vandaag in fasen buien en buitjes, maar ook flink droge perioden en geregeld de zon. Later vanmiddag is of wordt het in een groot deel van ons land droog. Met name in de kustgebieden en in het Waddengebied zijn dan nog pittige buien mogelijk met kans op onweer, hagel en windstoten. Overdag 5 tot 7 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Vanavond in het Waddengebied en in de kustgebieden nog een enkele bui. Verder opklaringen en droog weer. Vanavond direct landinwaarts al een snelle daling in temperatuur naar rond 0 graden met grondvorst  van -1 tot -2 graden. Gladheid!

Het weekend

Zaterdag in de ochtend kans op gladheid en eerst nog rond 0 graden. Het wordt een waterkoude dag met later in de ochtend of in de middag vanuit het zuidwesten regen. Later in de middag de maximumtemperaturen van 4 graden in het noordoosten tot 8 graden in het zuidwesten. Een matige tot krachtige wind uit zuid tot zuidoost.

In de avond en nacht valt er veel regen. De wind gaat naar west tot noordwest en is krachtig of hard. Kustgebieden en Wadden windstoten in kracht 8 of 9. In de nacht 3 tot 5 graden.

Zondag een bui of een buitje. Dus meest droog weer, maar ook meest bewolkt. Vooral in het zuidwesten de zon erbij. Overdag 6 tot 8 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot noordwest. Maandag meest droog en meest bewolkt met 6 of 7 graden. Dinsdag wat regen, maar meest droog en 7 of 8 graden. Woensdag veel bewolking met her en der wel even de zon en 7 tot 9 graden.