Het weer met Piet Paulusma

Foto: Pascal van Timmeren, Slochteren

Vandaag veel bewolking en wat regen. Het droge weer heeft de overhand. Overdag temperaturen tussen 5 tot 8 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot noordwest. In het Waddengebied in vlagen kracht 6. Vanavond nog wat regen. De komende nacht opklaringen en droog en een aantal graden boven nul.

Maandag de zon erbij en 8 of 9 graden! In het noorden en in het gehele oosten nog meest bewolkt met een buitje in het oosten en noordoosten. De wind uit west tot noordwest is zwak of matig, Wadden vrij krachtig. In de avond en nacht in met name het zuiden alweer kans op mist en 2 tot 4 graden.

Dinsdag overal de zon erbij en overdag ongeveer 7 graden. Een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest. In de nacht opklaringen en landinwaarts kans op grondvorst.

Woensdag bewolking, wat regen en 6 of 7 graden. Een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot noordwest. In de nacht 2 of 3 graden en wat regen. Donderdag een buitje met 6 of 7 graden en op veel plaatsen de zon erdoor. De wind uit noord tot noordwest is meest matig.  In de nacht een (winters) buitje en temperaturen rond het vriespunt met grondvorst.