Aantal mensen met corona op Curaçao verdriedubbelt in twee weken

Foto: ANP

Het aantal mensen op Curaçao dat besmet is met het coronavirus is binnen twee weken tijd meer dan drie keer zo groot geworden. Zondag telde het Caribische eiland 11.825 mensen met Covid-19. Ruim een week eerder betrof het nog 8326 mensen. En weer een week daarvoor 3824.

Zondag lagen 47 coronapatiënten in het ziekenhuis op Curaçao, van wie 13 op de intensive care. Op 8 januari betrof het nog 20 patiënten, van wie 6 personen op de ic. In acht dagen tijd zijn 13 patiënten aan corona overleden. Het dodental op het eiland komt daarmee sinds maart 2020 op 206.

Curaçao kondigde op 7 januari een time-out van tien dagen aan, om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Er werd onder meer een avondklok ingesteld, die om 22.00 uur inging, en de overheid kondigde striktere regels voor de horeca af.

Niettemin steeg het aantal mensen met een coronabesmetting flink. Al nam het aantal nieuwe besmettingen per dag wel af: van 966 op 8 januari naar 339 op 16 januari. Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas zal maandag, nu de time-out van tien dagen afloopt, duidelijkheid geven over de maatregelen voor de komende tijd.