Tineke de Nooij neemt afscheid op de radio, krijgt onderscheiding

Foto: ANP

Tineke de Nooij (80) heeft zaterdag in een speciale uitzending van de TinekeShow op NPO Radio 5 afscheid genomen van haar publiek. De radio-dj legt na ruim zestig jaar haar werkzaamheden neer. Tijdens de show werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, werden herinneringen opgehaald en speciaal voor de radiopresentatrice de Tineke Top-40 gedraaid.

De uitzending werd live uitgezonden vanuit Beeld & Geluid in Hilversum. De koninklijke onderscheiding kreeg De Nooij uit handen van burgemeester van Baarn, Mark Röell.

In de Tineke Top-40, als verrassing voor De Nooij bedacht, kwamen allerlei hits voorbij die te maken hebben met het leven en de radioloopbaan van De Nooij. Zo kwam het nummer Vaya Con Dias van Les Paul & Mary Ford voorbij, dat in 1953 uitkwam. Dit is het jaar waarin haar radiocarrière begon. De nummers werden live in de studio gespeeld door The LSB Experience.

Daarnaast kwamen gedurende de nummers soms foto’s voorbij die zijn gemaakt tijdens de loopbaan van Tineke en kwamen verscheidene mensen met een reactie, zoals oud-collega Will Luikinga. Maar ook haar dochters kwamen aan het woord. “Wij vinden het heel raar dat je gaat stoppen, we zijn niks anders dan een werkende moeder gewend. We zijn benieuwd wat je gaat doen.”

“Het ga jullie allemaal goed en blijf gezond”, sloot De Nooij de vier uur durende uitzending af.