Actrice Hanna van Vliet neemt Shooting Star-award in ontvangst

Foto: ANP

Hanna van Vliet is maandagavond geëerd op het podium van het filmfestival van Berlijn. De actrice mocht in de Duitse hoofdstad een van de zogeheten Shooting Stars-awards in ontvangst nemen. De 29-jarige Van Vliet is als Shooting Star gekozen tot een van de tien grote jonge Europese filmtalenten.

Deze Shooting Stars worden jaarlijks gekozen door een internationale vakjury. De tien nemen deel aan een speciaal programma, waarbij ze de kans krijgen vooraanstaande internationale casting agents, producenten en filmmakers te ontmoeten en een breed netwerk op te bouwen.

Van Vliet speelt de hoofdrol in de serie ANNE+. Ook was ze nauw betrokken was bij de ontwikkeling ervan. De serie is sinds maart vorig jaar ook op Netflix te zien. Op 14 oktober kwam er een vervolg uit in de vorm van een film, die is sinds afgelopen week wereldwijd beschikbaar op de streamingdienst.

Van Vliet is niet de eerste Nederlander die tot de Shooting Stars in Berlijn behoort. Talenten als Martijn Lakemeier, Bilal Wahib, Hannah Hoekstra, Abbey Hoes, Jonas Smulders en Marwan Kenzari gingen haar voor.