Steeds meer diensten en locaties doen de deuren dicht

Foto: ANP

Steeds meer instanties, bedrijven, dienstverleners en theaters doen vrijdagmiddag de deuren dicht om problemen door de storm voor te zijn. Zo is attractiepark Madurodam in Den Haag de hele dag gesloten en gaan dierentuinen Blijdorp en Artis begin van de middag op slot. Ook gaan enkele gemeentehuizen om 13.00 uur dicht, zoals in Leeuwarden en Hellevoetsluis. In Amsterdam is het lijsttrekkersdebat van AT5 voor vrijdagavond afgelast.

Waterbedrijf Vitens bekijkt of het veilig is om bij storingen monteurs de straat op te sturen. Verder gaan hier en daar milieustraten maar vast op slot. In Zeeland rijden de bibliobussen niet.

Het Zaans Museum sluit, en de molens op de nabijgelegen Zaanse Schans zijn dicht voor publiek. Het hoofdkantoor van Wetterskip Fryslân is dicht en het uitkijkpunt bij het Kazernepad in Amstelveen houdt de hekken dicht. De musicals Aladdin, Hij Gelooft in Mij en Tina gaan vrijdagavond niet door, laat producent Stage Entertainment weten.

De rechtbank Noord-Holland (Alkmaar en Haarlem) schrapt een deel van de middagzittingen. De rechtbank Midden-Nederland houdt op de locaties Almere en Lelystad de middagzittingen zo veel mogelijk aan. De rechtbank Amsterdam annuleert geen zittingen op voorhand en zal in individuele gevallen handelen naar bevind van zaken.

De rechtbank Den Haag stopte voor het middaguur met een grote strafzaak tegen een van oorlogsmisdaden verdachte Afghaan en gaat daar maandag mee verder. Fysieke middagzittingen in het Haagse arrondissement worden waar mogelijk omgezet naar digitale zittingen. Als dat niet kan, zal de rechter zaken verplaatsen naar een nieuwe datum.