Het weer met Piet Paulusma: vrij zonnig

Toon Boons, Berkel-Enschot
Toon Boons, Berkel-Enschot
Foto:

Vandaag vrij zonnig met 9 graden in het Waddengebied tot plaatselijk 13 graden in het zuiden. Een matige meest oostenwind. In het noorden af en toe vrij krachtig. Hierdoor voelt het kouder aan. Vanavond en vannacht helder weer met een snelle daling van de temperatuur. Vannacht lichte vorst van 0 of -2 graden. In de kustgebieden 0 of +1 graden met wat grondvorst. In Zeeland aan de kust +3 graden.

Vrijdag opnieuw vrij zonnig en 8 tot 12 graden. Een matige oostenwind. In het Waddengebied tot af en toe vrij krachtig. In de nacht vrij helder met lichte vorst van -1 tot -3 graden en grondvorst van -2 tot -6 graden. Wadden- en kustgebieden -1 tot +2 graden met grondvorst van -1 of -2 graden . Plaatselijk glad.

Het weekend

Zaterdag vrij zonnig weer met overdag 6 tot 9 graden en een matige tot af en toe vrij krachtige wind uit oost tot noordoost. In de nacht opnieuw lichte vorst van -1 tot -3 graden. Op veel plaatsen matige grondvorst van -6 of -7 graden.

Zondag aardig zon. In het noorden meer bewolking. Ongeveer 7 of 8 graden met een matige tot af en toe vrij krachtige wind uit noord tot noordoost. In de nacht +1 tot -1 graden. Kustgebieden en Wadden rond +2 of +3 graden.

Maandag tot en met woensdag

Maandag en dinsdag veel zon met overdag 8 of 9 graden en in de nachten rond het vriespunt, op de meeste plaatsen lichte vorst van -1 of -2 graden. Woensdag zon en overdag 7 graden met een sterke en flink koude oostenwind, matig tot vrij krachtig en in vlagen krachtig, in kracht 6.