Limburger opgepakt in tweede zaak illegale sigaretten

Foto: ANP

Een 53-jarige man uit het Limburgse Baexem is opgepakt omdat hij verdacht wordt van het bezitten van een grote hoeveelheid illegale sigaretten, zo meldt de FIOD. De aanhouding heeft volgens een woordvoerster van de opsporingsdienst niets te maken met de ontdekking van een grote sigarettenfabriek in het eveneens Limburgse Herkenbosch, waar de FIOD donderdag melding van deed.

De man uit Baexem werd woensdag opgepakt, aldus de FIOD. Bij het doorzoeken van zijn woning en een naastgelegen loods en een andere woning en garagebox in Swalmen, werden onder meer 18,4 miljoen sigaretten, wapens en 53.000 euro aan contant geld gevonden. Ook troffen speurders een motorboot, een auto, 149 flesjes namaakparfum, vervalste merkjassen en nepviagra aan.

De loods van de man is vermoedelijk gebruikt als opslagplaats voor de sigaretten, aldus de FIOD. Het pand in Swalmen werd waarschijnlijk gebruikt als verkooppunt. De dienst sluit meer aanhoudingen niet uit.

In Herkenbosch werd deze week de grootste illegale sigarettenfabriek ooit ontdekt. De speurders vonden zo’n 150.000 kilo tabak, waarmee vermoedelijk voor 20 tot 25 miljoen euro aan accijnzen werd ontdoken.