OM: schietpartij Zwolle was een gerichte actie

Foto: ANP

De 32-jarige man die is aangehouden wegens het dodelijke schietincident in een McDonald’s op woensdag, waarbij twee mannen uit Zwolle van 57 en 62 jaar om het leven kwamen, wordt verdacht van moord. Op basis van een verklaring die hij heeft afgelegd, gaan de politie en het Openbaar Ministerie (OM) ervan uit dat er sprake is geweest van een “gerichte actie” door de verdachte tegen de twee. Het OM meldt verder dat de verdachte uit de omgeving van Arnhem komt.

De man wordt vrijdagmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel. Die bepaalt of de verdachte langer vast blijft zitten.

De verdachte zit in beperkingen. Dit betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Meer mededelingen kunnen de politie en het OM naar eigen zeggen niet doen op dit moment.

Het incident gebeurde rond 18.00 uur in een filiaal van McDonald’s aan de Floresstraat in Zwolle. De verdachte meldde zichzelf woensdagavond laat bij een politiebureau in Deventer. Over het motief van de schutter is niets bekendgemaakt. Tijdens de schietpartij was het druk in het fastfoodrestaurant. Er waren ook veel kinderen. Slachtofferhulp Nederland liet eerder weten contact te hebben gehad met een tiental jonge gezinnen.