Geen slachtoffers bij grote brand in portiekflat Dordrecht

Foto: ANP

Bij de grote brand in een portiekflat aan de Troelstraweg in Dordrecht zijn geen slachtoffers gevallen, laat burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff via Twitter weten. Wel kunnen de bewoners van zestien woningen niet meer terug naar hun huizen. De gemeente regelt opvang, aldus Kolff.

Dinsdag rond 20.00 uur rukte de brandweer met meerder voertuigen uit voor een grote brand in de flat. Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid meldde dat die was ontstaan op een balkon en vervolgens was overgeslagen naar het dak. Woningen werden ontruimd.

Ruim een uur na het uitbreken van de brand lijken de vlammen onder controle en wordt er nageblust. Het dak wordt opengebroken om “alle scenario‚Äôs uit te sluiten”, aldus de veiligheidsregio. Mensen in de omgeving zijn door de brandweer aangeraden uit de rook te blijven en wie overlast ervoer werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Kolff spreekt op Twitter van een heftige situatie voor de bewoners: “de schrik zal er goed inzitten”. Hij is dinsdagavond naar de lokale bibliotheek gegaan waar de bewoners worden opgevangen, om daar met hen en hulpdiensten te spreken. Ook Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan en te helpen bij de afhandeling van eventuele schade.