Halve finale Songfestival met S10 trekt 2,2 miljoen kijkers

Foto: ANP

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn heeft dinsdagavond in Nederland ruim 2,2 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Zangeres S10 sleepte een plek voor de finale op zaterdag in de wacht met haar lied De Diepte. Haar optreden werd gezien door 3 miljoen Nederlanders en vormde daarmee het ‘piekmoment’ in de uitzending.

De 2,2 miljoen kijkers zijn geen record voor de halve finale van een songfestival. De halve finale met Duncan Laurence werd in 2019 bekeken door ruim 3 miljoen kijkers. Naar de halve finale met Waylon keken in 2018 ruim 2,6 miljoen mensen. Jeangu Macrooy deed in 2021 niet mee in de halve finale. Nederland was dat jaar gastland, waardoor de zanger zich automatisch voor de finale had geplaatst.

Het Eurovisie Songfestival was dinsdagavond het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. De voorbeschouwing trok ruim 1,3 miljoen kijkers en was daarmee goed voor een derde plek in de kijkcijferlijst. Op de tweede plek stond het NOS Journaal van 20 uur, met 1,7 miljoen kijkers.