Mogelijke huldiging Feyenoord is vrijdag 27 mei in De Kuip

Foto: ANP

Als Feyenoord woensdag 25 mei de finale van de Conference League wint, is de huldiging twee dagen later in stadion De Kuip. Dat meldt de gemeente. Het eerbetoon begint dan om 13.00 uur.

De gemeente had onderzocht of er weer een huldiging op de Coolsingel kon plaatsvinden, net als in 2017, bij het behalen van het landskampioenschap. Maar al snel bleek dat diverse productiebedrijven die nodig zijn om zo’n groot evenement te organiseren kampen met een tekort aan materiaal en personeel. Die bedrijven zijn een belangrijk onderdeel van de organisatie van de huldiging, aldus de gemeente.

Omdat de huldiging wel veilig en verantwoord moet verlopen is overlegd tussen de driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) en de directie van Feyenoord. “Daarbij is besloten dat het onder deze omstandigheden niet haalbaar is om een huldiging op de Coolsingel te organiseren en dat een eventuele huldiging in De Kuip plaatsvindt”, laat de gemeente weten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: “De stad Rotterdam is trots op de finaleplaats van Feyenoord. Als de ploeg wint dan zou het fantastisch zijn om met hen op het balkon van het stadhuis te staan met vele toeschouwers. Tot ieders en mijn grote teleurstelling is een huldiging op de Coolsingel praktisch niet haalbaar. Daarom is, in overleg met Feyenoord, als locatie gekozen voor een eerbetoon in De Kuip.”

Feyenoord en de gemeente maken samen een programma voor een huldiging in het stadion. Bij een volle Kuip kan de huldiging ook buiten op het Van Zandvlietplein worden gevolgd. Hoe het programma eruit gaat zien, wordt later bekendgemaakt.

Maandag maakte de gemeente Amsterdam bekend dat als Ajax woensdag landskampioen wordt direct een huldiging volgt in de Johan Cruijff ArenA. Ook in de hoofdstad was een huldiging elders, zoals bijvoorbeeld op het Museumplein, niet mogelijk omdat er landelijk te weinig beveiligers zijn. Burgemeester Femke Halsema werd na dat nieuws “bedolven onder bedreigingen en gescheld” van voetbalfans.