Gouden Harp gaat dit jaar naar ADE-grondlegger Anna Knaup

Foto: ANP

Anna Knaup is dit jaar de winnaar van de Gouden Harp. Knaup mag de prijs op 16 mei in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in theater Spant! in Bussum. Knaup was betrokken bij de eerste jaren van het Amsterdam Dance Event, dat in de loop der jaren uitgroeide tot ’s werelds grootste clubfestival met jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers.

De Gouden Harp wordt aan Knaup toegekend vanwege haar “cruciale en faciliterende rol in de ontwikkeling en professionalisering van de Nederlandse dancemuziek.” “Anna was in 1996 haar tijd ver vooruit. Met vrijwel niks heeft ze ADE neergezet”, stelt directeur Frank Helmink van Buma Cultuur. “Tot op de dag van vandaag is dance Nederlands meest succesvolle muzikale exportproduct en Anna heeft daar zonder meer een belangrijk aandeel in.”

Knaup vertegenwoordigt met haar eigen agency ook verschillende toonaangevende Nederlandse dj’s als Afrojack, Kriss Kross Amsterdam en Hardwell. Laatstgenoemde zal de Gouden Harp aan Knaup overhandigen.

De Buma Awards zijn de prijzen voor de meest succesvolle componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers achter de hits van het afgelopen jaar. Ook worden ieder jaar een aantal juryprijzen uitgereikt. De Lennaert Nijgh Prijs gaat bijvoorbeeld naar de beste tekstdichter en de Lifetime Achievement Award is bedoeld voor een componist die uitzonderlijk en langdurig gepresteerd heeft.