Rode Kruis zet donderdagavond geen tenten neer in Ter Apel

Foto: ANP

Het Rode Kruis acht het donderdagavond niet nodig om tenten neer te zetten voor noodopvang bij het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, zoals het een avond eerder wel deed. De hulporganisatie verwacht dat er donderdagavond ongeveer honderd mensen te veel zullen zijn in Ter Apel, maar dat zij kunnen doorstromen naar een andere locatie. Of daarvoor vervoer van het Rode Kruis nodig is, hoort de organisatie later vanavond.

Het Rode Kruis laat verder weten de situatie “nauwlettend in de gaten te houden”. De hulporganisatie sprong woensdagavond in allerijl bij met busjes en tenten in Ter Apel. Naar schatting zijn ongeveer tachtig mensen naar Heerenveen vervoerd, waardoor niemand in de tenten hoefde te slapen.

Ter Apel, waar plek is voor 2000 asielzoekers, moet de laatste tijd vaak alarm slaan vanwege capaciteitsnood. In de nacht van dinsdag op woensdag moesten mensen enige tijd buiten slapen omdat er geen plek meer was. Uiteindelijk hebben ze overnacht in wachtruimtes in het centrum. Het Rode Kruis besloot daarom woensdag de tenten te plaatsen, om een herhaling te voorkomen.