Voetganger overleden door botsing met auto, bestuurder weggereden

Foto: ANP

Een 66-jarige Tilburger is maandagavond op de Besterdring in zijn woonplaats om het leven gekomen, nadat hij was aangereden door een automobilist. De bestuurder reed weg na het ongeval. Agenten vonden het voertuig niet veel later terug. Drie personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding.

Het slachtoffer werd rond 23.30 uur aangereden toen hij met zijn hond over straat liep. Meerdere mensen hadden het ongeval gezien en konden een duidelijke omschrijving geven van de auto die na de aanrijding was weggereden. Agenten troffen het voertuig niet veel later aan in de Bisschop Sonniusstraat. De inzittenden zouden zijn gevlucht in de richting van een horecazaak.

Bij een broodjeszaak aan de Veldhovenring hield de politie een 17-jarige jongen uit Tilburg en een 22-jarige Tilburger aan. Zij zaten vermoedelijk in de auto tijdens de aanrijding, aldus de politie. Rond 02.30 uur meldde een 22-jarige man uit Rotterdam zich bij het politiebureau in Tilburg. Hij zou de bestuurder zijn geweest.

De hond van het slachtoffer raakte door de aanrijding niet gewond.