Lintje voor Jan de Hoop na 33 jaar RTL Ontbijtnieuws

Foto: ANP

Presentator Jan de Hoop heeft een koninklijke onderscheiding gekregen nadat hij zijn allerlaatste RTL Ontbijtnieuws had gepresenteerd. De 67-jarige De Hoop was 33 jaar lang het gezicht van het ochtendprogramma op RTL 4. In tranen nam hij donderdag afscheid. Burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn, de plaats waar De Hoop woont, benoemde de presentator na de uitzending tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

“Ik heb de afgelopen dagen duizenden lieve berichtjes gekregen en daar ben ik heel dankbaar voor”, zei De Hoop aan het einde van het programma met trillende stem. Hij bedankte ook zijn man, die elke ochtend wakker werd van de wekker. De presentator maakte nog een grapje over het feit dat hij moest huilen. “Dit is nog erger dan het afscheid van Toine van Peperstraten”, grapte hij. “Mooie dag”, besloot De Hoop.

Aanvankelijk zou de presentator al eind vorig jaar met pensioen gaan, maar hij plakte er nog een paar maanden aan vast. De Hoop wordt opgevolgd door Robbie Kammeijer, die eerder al Editie NL en het Half Acht Nieuws voor RTL presenteerde.