Deelnemers estafetteloop Roparun finishen in Rotterdam

Foto: ANP

De deelnemers aan de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel, finishen maandag op de Coolsingel in Rotterdam. In totaal leggen de meer dan tweehonderd teams zo’n 550 kilometer af. Zaterdag begon de estafetteloop vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe.

De deelnemers zullen verspreid over de dag over de finishlijn komen. De eerste teams worden rond 11.00 uur verwacht, de laatste deelnemers rond 19.00 uur.

Roparun-directeur Gerard Bakx meldde eerder content te zijn met het feit dat de finish weer op de Coolsingel is. “De plek waar het hoort”, aldus Bakx. “De vorige edities gebeurde dat op de Binnenrotte vanwege de herinrichting van de Coolsingel. Maar toch is de Coolsingel de plek waar wij horen te finishen.”

Het is de 31e editie van de Roparun, die ook dit jaar vanwege corona volledig in Nederland wordt gelopen. Eerder kende de Roparun startplaatsen in Frankrijk en Duitsland. Het opgehaalde geld gaat naar het draaglijker maken van het leven van mensen met kanker. Sinds de eerste Roparun in 1992 is ongeveer 90 miljoen euro opgebracht.