Veel boosheid bij vindplaats Gino in Geleen

Foto: ANP

Ook in Geleen leggen steeds meer mensen bloemen en knuffels neer bij de plek waar de 9-jarige Gino zaterdag werd gevonden. Rond die plek bij een speeltuintje en een wandelpaadje aan De Landgraaf in Geleen verzamelen zich maandagmiddag buurtbewoners en andere mensen die hun verhaal tegen elkaar doen, en vooral hun boosheid uiten.

Mensen zijn kwaad dat iemand in hun buurt zo’n gruweldaad heeft kunnen verrichten. Ze vragen zich af hoe het kan dat iemand die vijf jaar geleden werd veroordeeld voor kindermisbruik, nu verdachte is van betrokkenheid bij de dood van een 9-jarig jongetje. Een verdachte die in hun buurt woont, en volgens omwonenden het stoffelijk overschot van Gino in een schuurtje heeft gelegd achter een uitgebrande woning vlakbij het appartement waar hij zelf woonde.

“Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen”, zegt een van de vrouwen die bij de bloemen en knuffels staan te praten. “Je moet de kinderen juist wel buiten laten spelen”, spreekt een andere vrouw haar tegen. “Je mag niet de dupe worden van angst.” Weer een ander vult aan: “We moeten gewoon meer toezicht houden. Als de kinderen buiten spelen, aan de deur gaan staan en kijken of er niks gebeurt.”

Er was nog overwogen ook in Geleen een stille tocht voor Gino te houden, maar op verzoek van de familie van het jongetje gaat dat niet gebeuren. Mensen kunnen in Kerkrade met de stille tocht woensdagavond meelopen.