Meerdere panden in brand op industrieterrein Groningen

Foto: ANP

Meerdere panden op een industrieterrein aan de Emdenweg in Groningen staan in brand. De brandweer spreekt van een grote brand en heeft meerdere bluswagens ingezet.

Een woordvoerder van de brandweer zegt dat één pand op het industrieterrein als verloren moet worden beschouwd en dat nu wordt geprobeerd andere panden op het industrieterrein te redden.

De Emdenweg bevindt zich op industrieterrein Euvelgunne ten oosten van de stad. Bij de brand komt veel rook vrij, die tot in de verre omtrek is te zien. Vanwege de forse rookontwikkeling is in Groningen een NL-Alert verzonden, waarmee bewoners van de stad worden gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden.

Door de enorme hoeveelheid rook die vrijkomt, kunnen er roetdeeltjes in de omgeving terechtkomen, twitterde de brandweer. Meetploegen onderzoeken in hoeverre de roetdeeltjes zich hebben verspreid.

Het Dagblad van het Noorden meldde dat een varende luchtballon in de rook terechtkwam en een noodlanding moest maken, maar de brandweer kan dit niet bevestigen.