ME beëindigt blokkade van distributiecentrum in Sneek

Foto: ANP

De Mobiele Eenheid heeft maandagavond een blokkade van een distributiecentrum in Sneek beëindigd. Daarbij zijn vier mensen aangehouden, laat de politie weten, onder meer voor openbare geweldpleging en het blokkeren van de weg. Een grote groep actievoerders weigerde eerder op de avond te vertrekken, ondanks meerdere waarschuwingen. De actie was opgezet door boeren, maar er kwamen volgens de politie ook mensen op af die “geen actievoerders” waren.

De actie vond plaats bij een distributiecentrum van Poiesz Supermarkten aan de Edisonstraat. Lokale media meldden dat boeren sinds de ochtend het terrein blokkeerden met voertuigen. Daarop werd rond 20.30 uur de ME ingezet en werd iedereen gevorderd te vertrekken. Op beelden is te zien dat het terrein werd leeg geveegd.

Burgemeester Jannewietske de Vries (gemeente Súdwest-Fryslân) gaf vanwege de situatie een noodbevel af voor het industrieterrein waar het distributiecentrum zich bevindt. Rond 22.00 uur was het volgens de politie weer rustig in Sneek.