Ongeval met aanhanger Landmacht met tank op A12 richting Utrecht

Foto: ANP

Een trekker met oplegger van de Landmacht is maandag door een klapband tegen een geluidswal op de A12 bij Reeuwijk richting Utrecht gereden. Op de dieplader stond een Leopard 2A4 uit een museum, zo meldt Defensie. De dieplader raakte door de klapband van de weg, schoof door de vangrail en eindigde tegen de geluidswal, aldus Defensie. De bestuurder is gewond geraakt. De militair is ter plekke aan een hoofdwond behandeld.

Op een foto die Rijkswaterstaat twittert is te zien dat de aanhanger tegen een geluidsscherm tot stilstand is gekomen. De Leopard was voor onderhoud onderweg van Wassenaar naar Amersfoort en het transport werd begeleid door drie marechaussees op motoren, aldus Defensie, dat zelf zorgdraagt voor de berging. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het eenzijdige ongeval.

Voor het verkeer op de A12 is nu bij Reeuwijk één rijstrook open richting Utrecht, zo meldt Rijkswaterstaat. Weggebruikers moeten rekening houden met ruim een uur vertraging. Aangeraden wordt vanaf het knooppunt Prins Clausplein om te rijden over de A4 en N11.

Volgens de politie kan het bergen nog enkele uren duren.