Deel stadion Roda met Wereld Muziek Concours ontruimd om brand

Foto: ANP

Een deel van het stadion van Roda JC in Kerkrade is zondagmiddag ontruimd geweest om een grote brand in een naburig hotel. De hulpdiensten sloegen groot alarm, omdat in het stadion het Wereld Muziek Concours (WMC) plaatsvindt.

De brand brak rond 16.30 uur door nog onbekende oorzaak uit in een tuinhuisje op het dakterras van het hotel. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Personeel en gasten van het hotel wisten zich tijdig in veiligheid te brengen. Rond 18.00 uur was de brand onder controle. Niemand raakte gewond.

In het stadion vinden mars- en showwedstrijden plaats. Het stadion is gevuld met vele duizenden toeschouwers uit veel landen. De hulpdiensten ontruimden de zuidtribune van het stadion, dat pal aan het hotel ligt waar de brand was uitgebroken. De mensen werden opgevangen op de parkeerplaatsen bij het stadion. Ook korpsen die deelnemen aan de wedstrijden kwamen naar buiten.

De vlammen van de vuurzee laaiden hoog op en waren in het stadion te zien. Nadat de brand onder controle was gingen mensen weer terug naar binnen. De wedstrijden tussen de blaas- en trommelkorpsen kunnen weer beginnen zodra de brandweer groen licht geeft. Eerst wordt het hotel nog gecontroleerd, aldus een woordvoerder van de brandweer. “Vervelend dat we het programma van het WMC moesten onderbreken”, aldus de woordvoerder. “Maar het is goed verlopen en de wedstrijden kunnen met een vertraging weer hervat worden. Bovendien raakte niemand gewond.”

Het WMC vindt sinds 1951 iedere vier jaar plaats in Kerkrade. Het blaasmuziekfestival is een wedstrijd tussen harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles, brassbands, mars- en showbands en dirigenten. Ook zijn er optredens van orkesten en artiesten uit binnen- en buitenland in en rond Kerkrade.