Servicepunt Rode Kruis in Ter Apel woensdag weer open

Foto: ANP

Het humanitair servicepunt van het Rode Kruis voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel gaat woensdagochtend weer open, meldt een woordvoerster van de hulporganisatie. Het Rode Kruis sloot het servicepunt nadat er zondag bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gevechten waren uitgebroken.

“Veiligheid is belangrijk”, aldus een woordvoerster van het Rode Kruis over de sluiting. Daarom hebben medewerkers nu een extra training gekregen, “zodat ze beter weten hoe ze moeten reageren mocht zo’n situatie zich opnieuw voordoen”. Ook is het servicepunt nog gesloten om hulpverleners even wat ademruimte te geven na zondag.

In hoeverre mensen van het Rode Kruis de vechtpartij bij Ter Apel dit weekend hebben meegekregen, weet de woordvoerster niet. Wel zijn er “spullen kwijtgeraakt” van de hulporganisatie. Om welke spullen het gaat, in hoeverre het gaat om diefstal en of er aangifte is gedaan, kan ze ook niet direct zeggen.

De politie heeft zondag melding gekregen van een diefstal van een persoonlijk eigendom bij Ter Apel, aldus een woordvoerder. Agenten ter plaatse hadden een mogelijk betrokken persoon in beeld, maar na onderzoek was er niet voldoende bewijs om te bepalen of diegene iets met het voorval te maken had. Wie de persoon was die betrokken leek bij de diefstal wil de politie niet zeggen. Het onderzoek loopt nog.

Bij het humanitair servicepunt in Ter Apel kunnen asielzoekers die voor de deuren van het aanmeldcentrum wachten terecht voor eerste hulp en informatie. Per dag komen er 155 hulpverzoeken binnen bij het servicepunt, aldus de woordvoerster. “We zijn blij dat we weer open kunnen.”